Våtlackering, en ytbehandling som passar alla material

Vi samarbetar med duktiga återförsäljare/färgtillverkare och har alltid förslag på bästa färgsystemet till dina detaljer, utifrån vilka miljöer de utsätts för. Vi föreslår gärna system som är mindre miljöbelastande och vi arbetar hela tiden för att förbättra vår arbetsmiljö och dina ytbehandlade detaljers påverkan på miljön.

Kontakta oss

Bra grund A och O

Inom plastindustrin strävar man efter att detaljerna skall ha rätt kulör och egenskaper direkt efter tillverkningen, utan onödiga efterbehandlingar, men ibland är enda utvägen till ett perfekt resultat, att lackera detaljerna efteråt.

En anledning till att man väljer att lackera plastdetaljer kan vara speciella egenskaper som man vill åstadkomma (t.ex. elektriskt ledande skikt, softfeelkänsla, skyddande färg som tål UV-strålning).

För kompositdetaljer (glasfiber och kolfiber) tillkommer ganska mycket förarbete innan detaljerna kan lackeras. Det kan vara porfyllning, spackling/slipning i omgångar och flera lager primer, innan detaljen slutligen kan lackeras enligt kundens önskemål.

Certifierade för Polyuera

För att effektivisera och förbättra efterfrågat resultat har vi investerat i en ny doserutrustning som kan hantera polyurea-beläggning, Teknopur 300. Produkten har fantastiska egenskaper som att den är halkfri, ljuddämpande, vattentät och är extremt tålig.

Polyurea har flera tillämpningsområden som t.ex. vattentätning av tankar, container, slitagebeläggning på utsatta detaljer som tex skopor, släpvagnar och jordbruksredskap. En revolutionerande produkt!